fredag 11 april 2008

Godis, godis, godis

Choklad med apelsin är en god blandning, här har jag gjort om en klassisk sorts godis och lagt till lite apelsin.

Chokladbollar med apelsin

Ingredienser
200 200 g margarin eller smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
3 msk cacao
3 msk Grand marnier (konc. apelsinjuice för barn)
Pärlsocker eller kokosflarn och finrivet apelsinskal för rullning

Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna utom Grand marnier, pärlsockret/kokosflarnen och apelsinskaleni en skål.

2. Tillsätt Grand marnieren och blanda alltihop till en smet.

3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.

4. Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och apelsinskalen och lägg dem på ett fat.


En liten uppfrächning av en vanlig sorts godis.
Mer godis med apelsin är att vänta om man som jag, verkligen lider av att inte få sin dagliga dos med godis.

Inga kommentarer: