torsdag 21 februari 2008

Äggröra med ost och bacon



Ingredienser
4-6 port
pkt bacon, ca 140 g
1 gul lök
Arla smör-&rapsolja
6 ägg
1 dl Matlagningsgrädde 15%
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket riven Kvibille ädel
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här
Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en teflonpanna. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig. Rör i ädelosten. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.

Inga kommentarer: