torsdag 21 februari 2008

Äppledricka



Äppledricka
ca 1 1/2 liter, 2 tim

Ingredienser:
2 kg äpplen
1 liter vatten
6 dl Dansukker Råsocker eller Strösocker/liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft

Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt självrinna i silduk i 30 minuter. Mät saften och häll tillbaka den i grytan och tillsätt socker. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt natriumbensoatet i ett par matskedar av den varma saften som sedan hälls i saften i grytan. Om saften fryses behövs inget natriumbensoat. Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.

Inga kommentarer: