torsdag 21 februari 2008

Pepparstekt oxfilé med mozzarella och rödlök



Ingredienser 4 portioner:
600 g oxfilé, skuren i 4 bitar
4 msk grovmalen svartpeppar
2 tsk havssalt
lite olivolja till stekning

Tillbehör
4 dl färdig rödvinssky
Parmalindade mozzarellaknyten
4 mozzarella
8 färska basilikablad
4 skivor parmaskinka eller lufttorkad skinka, halverade
Ugnstekt rödlök i balsamvinäger
2 rödlökar, klyftade
2 msk balsamvinäger

Gör såhär:
Vänd oxfilébitarna på ett fat med grovmalen svartpeppar och havssalt. Stek i en grillpanna med lite olivolja. Först ett par minuter på hög värme så båda sidorna får fin färg. Stek färdigt på lägre värme.
Mozzarellan Lägg ett basilikablad runt varje mozzarellabit. Slå runt en halv bit parmaskinka runt varje mozzarella. Pressa försiktigt ihop till små knyten.
Rödlöken Sätt ugnen på 220 grader. Lägg rödlökarna i en liten ugnssäker form. Häll över balsamvinäger och ugnstek löken i cirka 8–10 minuter tills löken fått fin färg.
Servera oxfilén med rödvinskyn, rödlöken och mozzarellaknyten.

Inga kommentarer: